Українські власники акцій Apple вперше отримали дивіденди

Українські акціонери вперше отримали дивіденди від інвестицій в акції американської компанії Apple на території України

Про це НВ повідомили у Національному депозитарію України (НДУ).

Американська компанія Apple виплатила дивіденди своїм акціонерам, в тому числі тим, що знаходяться на території України.

Перша виплата сталася 16 травня 2019 року, а на рахунок НДУ гроші були зараховані 14 червня. Як зазначає ТОВ “БТС БРОКЕР”, дивіденди отримали всі власники акцій Apple, на рахунках яких обліковувався цей фінансовий інструмент. Сума не розголошується.

Нагадаємо, 12 березня 2019 року акції Apple були допущені до обігу в Україні. Завдяки кореспондентським відносинам Національного депозитарію України (НДУ) з міжнародним депозитарієм Clearstream Banking Luxembourg акції американської корпорації почали обліковуватись в національній депозитарній системі.

Акціонер отримує інформацію про виплати дивідендів або загальні збори через НДУ. Крім того, за власним бажанням кінцевий власник акцій Apple може віртуально проголосувати за ті чи інші рішення, які приймаються на загальних зборах.

Читайте також: Купити валюту онлайн, на пошті чи в терміналі та придбати акції Apple. Що змінить у житті українців закон про валюту