Балух заявив, що у колонії його життю загрожує небезпека

Український політв'язень Володимир Балух заявив, що у російській колонії його життю може загрожувати небезпека

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

Володимир Балух знову знаходиться в ШІЗО колонії. Це підтвердила адвокат українця Ольга Дінзе, яка 21 червня відвідала Володимира Балуха в колонії № 4 м Торжок (РФ).

Українець вважає, що проти нього можуть готувати більш серйозні провокації і створити умови, в яких його життю і здоров'ю загрожуватиме небезпека. Він знає про різні чутки, які поширюють про нього, щоб агресивно налаштувати інших ув'язнених проти нього.

Після недовгого перебування в загоні, політв'язня знову відправили в ШІЗО на 15 діб за незначне порушення, яке, насправді, було спровоковано співробітниками колонії. Ользі Дінзе повідомили, що її підзахисний перебуватиме в штрафному ізоляторі до 2 липня.

Керівник Crimean Human Rights Group Ольга Скрипник вважає, в колонії намагаються зробити все, щоб позбавити Володимира можливості умовно-дострокового звільнення.

"Володимира Балуха вже неодноразово притягали до відповідальності за незначні порушення, але застосували до нього найжорсткіші стягнення у виді тримання в ШІЗО. Ми вважаємо, що все це зроблено для обмеження прав і ще більшого погіршення його становища в колонії. Зараз він вже відзначений адміністрацією колонії як злісний порушник внутрішнього розпорядку. Це означає, що адміністрація колонії буде використовувати це з метою позбавити Балуха умовно-дострокового звільнення. Більш того, як "злісного порушника" його можуть перевести в місце позбавлення волі більш суворого режиму, ніж зараз", - сказала Скрипник.