Корегувальник обстрілу Маріуполя отримав 9 років ув'язнення

У Приморському районі Маріуполя відбулося судове засідання у справі корегувальника артилерії бойовиків "ДНР" Валерія Кірсанова. Його засудили на 9 років позбавлення волі

Інформація про це є в реєстрі судових рішень, повідомляє 0629.com.ua.

Кірсанов з позивним "Lаішник" працював на бойовиків з 2015 року і повідомляв їм по телефону відомості про розміщення бійців і техніки ЗСУ. Ця інформація в подальшому була використана для нанесення артилерійських ударів по позиціях і блокпостах українських військових.

На суді зазначалося, що усі дії Кірсанов чинив свідомо, домагаючись зміни Конституційного ладу України і її державних кордонів шляхом військової агресії.

Маріуполець збирав дані про місця дислокації українських підрозділів за допомогою телефонних дзвінків і SMS в районі Сартани, Виноградного, Талаківки, Мирного та інших селищ. Він передавав дані для обстрілів і уточнював їх результати. Як наслідок, ВСУ зазнавали втрат.

Затримати корегувальника вдалося співробітникам СБУ, коли під вогонь російських "Градів" потрапив мікрорайон "Східний". Цей обстріл забрав життя 30 маріупольців і ще 117 осіб отримали різні поранення.

Під час обшуку у Кірсанова були знайдені патрони, револьвер і граната, які він зберігав у себе вдома.

Під час суду чоловік вину свою не визнавав і говорив, що передавав ті дані, які можна без проблем знайти в Інтернеті. Нібито те, що його співрозмовник є членом терористичної організації "ДНР" - не знав. Відносно знайденого у нього зброї Кірсанов пояснив, що пістолет вважав антикварним, а гранату - навчальною.

Вивчивши всі матеріали, у т.ч. і телефонні дзвінки, суд визнав Валерія Кірсанова винним за статтями 258-3 ч. 1, 263 ч. 1 КК України (створення незаконного військового підрозділу і зберігання зброї). Він був засуджений на 9 років позбавлення волі без конфіскації майна.