Можливе повернення РФ до ПАРЄ: "шанси значні", - Клімкін

У Росії є значні шанси на повернення до Парламентської Асамблеї Ради Європи

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі одного з телеканалів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Шанси значні. Багато з європейських країн таким чином хочуть купити прогнозованість у відносинах із Росією. Вони розуміють, що Росія є такою, як вона є, вони хочуть мати важіль впливу на Росію і тримати її в Раді Європи. Я вважаю, що це за визначенням погана і помилкова стратегія", - розповів Клімкін.

На думку міністра, врешті  існують проблеми навколо повернення РФ до складу ПАРЄ.

"Я намагався пояснити всім нашим партнерам, що проблеми не в поверненні як такому - від того, що там (у Раді Європи, - Ред.) буде кілька російських депутатів, нам не холодно, не жарко. Проблема в іншому - хтось хоче використати це повернення як шлях до нової нормальності з Росією ", - зазначив він.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі на чолі із Німеччиною і Францією, яке намагається повернути РФ до ПАРЄ, незважаючи на несплату Москвою внесків до бюджету Ради Європи, порушення норм міжнародного права, продовження агресії проти України. 

Раніше голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар’єв прокоментував ймовірне повернення росіян до ПАРЄ: "У української делегації в Страсбурзі сьогодні важкий день".

Нагадаємо, що 3 червня регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив проект резолюції, яка може ускладнити накладання санкцій на російську делегацію та забезпечити її можливе повернення до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.