Польська працедавиця кинула в лісі українського робітника, якому стало зле: чоловік помер, жінку заарештовано

У понеділок, 24 червня, у лісі неподалік польського міста Вонґровєц у Великопольському воєводстві лісники знайшли тіло 36-річного громадянина України, який працював на підприємстві з виробництва трун неподалік міста Новий Томишль

Про це повідомляє Польське радіо.

Поліція з'ясувала, що до лісу чоловіка вивезла його працедавиця - власниця підприємства з виробництва трун. Коли працівнику стало погано на роботі і він знепритомнів, жінка замість викликати йому медиків, відвезла його до лісу, де й покинула на призволяще.

"У спекотний день чоловіку стало погано на роботі і він знепритомнів. Коли інші працівники повідомили власницю, вона заборонила викликати карету швидкої допомоги і наказала всім йти додому. Потім виявилося, що непритомний чоловік зник із закладу. Не було його також вдома, де він мешкав. За дивних обставин зник також один із українців, який із ним мешкав і працював”, - розповів речник поліції Анджей Боровяк.

Зниклого після інциденту українця правоохоронці розшукали в одному з гостелів міста Ломж. З'ясувалося, що він знав про вивезення до лісу його товариша, але переховувався та приховував інформацію, перешкоджаючи слідству.

Речник поліції зазначив, що докази у справі дають підставу для висунення власниці підприємства обвинувачення у ненаданні допомоги непритомному чоловіку та у ненавмисному спричиненні смерті. За це їй загрожує до 5 років ув’язнення. Аналогічне покарання загрожує затриманому українцю, який приховав інформацію про злочин.