"Пілот некомпетентний, у літаку - 42 млн людей": Безсмертний сказав, що треба міняти в системі влади

Проблема української суспільно-політичної дійсності полягає у залежності системи влади від особистості людини, на яку покладено владні повноваження

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV український політик, дипломат, нардеп ІІ, ІІІ, IV та V скликань, кандидат у президенти України на виборах 2019 року Роман Безсмертний.

"Нинішня система влади суб'єктивно залежна. Нам її треба міняти. Треба мінімізувати вплив фізичної особи на систему організації влади, розвивати місцеве самоврядування і так далі. У нас є одна найважливіша слабкість. Люди свою роботу роблять - вони 73% віддали за кандидата. У нас є проблема з поводирями - з тими, хто формує цінності, кому довіряють, хто ці цінності розповідає і показує, хто несе їх на міжнародній арені. Ось де проблема - нам потрібно виховувати тих, хто є обличчям нації за кордоном, у середині і т. д. Ми провалилися в цьому Українська політика перетворилася на суцільне шоу. Ми "тащимося", нам хочеться вірити в те, що форма замінить зміст. Після шоу хочеться їсти, тільки не буде скоро при такому розвитку подій", - сказав Безсмертний.

Політик зазначив, що скептично оцінює фахові здібності Володимира Зеленського на посаді президента України, але наголосив, що відповідальним українським громадянам необхідно докласти максимум зусиль, щоб уберегти країну від кризи.

"Під час виборчої кампанії мене запитали: що б ви сказали кандидату Зеленському? Я б йому порекомендував якомога швидше забрати документи з ЦВК. Цього достатньо, щоб ви зрозуміли, як на етапі виборчої кампанії я оцінював професійну придатність цього кандидата. 73% виборців проголосували за нього. Людина, яка має досвід і розуміє, що таке державна машина, в такій ситуації має думати, як зараз цим літаком керувати. Так, пілот некомпетентний, я це чудово розумію. В літаку сидять 42 млн. Що зараз? Запускать у штопор цей літак чи думать, як його витримати в польоті? Задача тих, хто розуміє хоч трошки, зараз зробити все, щоб цей літак міг летіти. Нам треба думати, як цей літак витримати в польоті, щоб він не розвалився", - сказав Безсмертний.