Суд розблокував проведення конкурсу на посаду голови митниці

Апеляційний адміністративний суд розглянув скаргу Кабміну та постановив відновити дію розпорядження про проведення конкурс на посаду голови Державної митної служби

Підставою такого рішення стало недоведення позивачами наявності підстав для його призупинення, передає прес-служба Міністерства фінансів України.

“Перепони для продовження відбору кандидата на посаду голови Державної митної служби усунено. Наступний крок - НАДС має зібратися і ухвалити рішення про подальший перебіг процедури”, - пояснили у Мінфіні.

До третього, заключного етапу конкурсу на керівника Державної митної служби пройшли троє кандидатів: проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки", експерт Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Андрій Саварець.

За результатами останнього етапу відбору конкурсна комісія визначить кандидата, якого рекомендуватиме Уряду для призначення на посаду керівника ДМС.

Після прийняття рішення про відновлення конкурсу відповідні процедури мають бути проведені з урахуванням граничного терміну. Результати конкурсу оприлюднюються не пізніше 45 календарних днів з дня отримання інформації про проведення конкурсу.