У української делегації в Страсбурзі сьогодні важкий день, - Ар’єв про ймовірне повернення росіян до ПАРЄ

Українська делегація в ПАРЄ опинилася в значно складніших умовах, ніж у 2014 році, адже кількість проросійських парламентарів суттєво збільшена за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

"У української делегації сьогодні в Страсбурзі важкий день. Кожна сесія ПАРЄ останні роки ставала тяжчою за попередню в питанні санкцій проти російської делегації. Ця може стати вирішальною. Різниця між 2014 роком і нинішнім моментом полягає в тому, кому ми протистоїмо. Тоді це була Москва і група проросійських парламентарів. Тепер це Москва, група проросійських парламентарів, суттєво збільшена за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів, а також керівництво Ради Європи, Німеччина і Франція. Антанта 2019", – пише Ар’єв.

Він констатує, що завдання українських дипломатів ускладнилося в рази, і позиції послабились.

"Незважаючи на те, що єдність делегація тримає, ми маємо порушену єдність інституцій і нові умови - розпущений парламент (в такий час до всіх перехідних традиційно менше дослухаються - чекають нового складу), напіввідставлений міністр закордонних справ і президент, якому події в ПАРЄ нецікаві. Тому результат непередбачуваний, попри всю нашу готовність дати серйозний бій", – запевнив нардеп.