Вплив Медведчука на політику і медіа – це спроба перетворити Україну на Малоросію, - Княжицький

Народний депутат Микола Княжицький заявив, що реванш проросійських сил потрібно зупиняти силою закону, слова, а якщо потрібно - і народного протесту

В ефірі "5 каналу" політик прокоментував ситуацію з купівлею телеканалу ZIK людиною кума Путіна Віктора Медведчука та зростання рейтингів Опозиційної платформи "За життя".

"Те, що Віктор Медведчук концентрує в руках таку кількість медіа – це страшна небезпека", - заявив нардеп. За його словами, вплив Віктора Медведчука на українські ЗМІ був недооціненим - зокрема, з боку СБУ – "свобода слова - це наша цінність – однак, коли ми говоримо  медіа, які працюють, щоб знищити Україну – це не має жодного стосунку до свободи слова".

Політик пояснює, що проросійські телеканали фінансуються величезними російськими грошима, і схема «валіз з рублями» не є чесним медіабізнесом, як це виглядає в Європі. "Діяльність таких телеканалів повинна бути припинена", - сказав Микола Княжицький.

Політик також пояснив, як саме проросійські ЗМІ впливають на політику – на його думку, такі медіа використовуються для того, щоб маніпулювати українцями і підтримувати східний вектор розвитку України: "Зараз, крім партій Зеленського і Вакарчука, у Верховну Раду заходить величезна кількість "Опоблоківців" – той самий Медведчук - жорсткі, цинічні люди, які стоять на антиукраїнських позиціях". Нарощування рейтингів таких політичних сил, за словами нардепа, відбувається саме завдяки медійній підтримці – а результат – повернення України в сферу впливу російської імперії – спроба "знову зробити Україну Малоросією, яка, можливо, матиме позірну незалежність, але яка буде повністю слухатися Росію, і залежати від неї економічно".

Супроводжуючими ефектами відхилення країни від проєвропейського шляху Микола Княжицький назвав стрімке зростання корупції, повернення російської мови, як домінуючої, у гуманітарну сферу, а України - в російський культурний простір.

"Це в парламенті потрібно зупиняти. Зупиняти силою закону, слова і протесту. Ми не дамо ані зганьбити Україну, ані знищити наші досягнення -  нам потрібно рухатися вперед, в ЄС і НАТО, незважаючи на загрози", - вважає народний депутат України.

Нагадаємо, Микола Княжицький балотується у народні депутати по округу №116  м. Львова від партії "Європейська Солідарність".