Затриманий на Херсонщині за підозрою в участі в "самообороні" кримчанин їхав у Київ за візами

Кримчанин Степан Резуник, якого Херсонський міський суд заарештував за підозрою в участі в "самообороні" Криму, їхав з анексованого півострова до Києва, щоб оформити візи до країн ЄС

Про це російським ЗМІ повідомила дружина затриманого Ірина Резуник.

Жінка пояснила, що Резуник залишив український паспорт та отримав російський. 11 червня його затримали за підозрою в участі у незаконних формуваннях.

Ірина Резуник додала, що звинувачення базуються на даних із соціальних мереж, де розміщена фотографія грамоти з подякою Резунику від "самооборони" Криму. 

За її словами, вони з чоловіком під час захоплення Криму Росією навесні 2014 "в приватному порядку допомагали розвозити продукти та ліки, надавали невелику допомогу тим, кому вона була потрібна". Як долала Резуник, вони ніколи "не працювали на російські державні або силові структури".

Резуник також поширила відео, на якому її 7-річна донька звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням звільнити її батька.

Українські правоохоронні органи та українська влада поки не коментували інформацію, яку надала жителька окупованого Севастополя.

Національна поліція АРК і Севастополя з початку 2019 року оголосила в розшук 28 членів "самооборони" Криму. Формування "Самооборона Криму" з’явилося напередодні анексії півострова і допомагало російському захопленню Криму. 11 червня 2014 року підконтрольний Кремлю парламент півострова узаконив цю організацію.