Зеленський призначив себе головою Національної інвестиційної ради

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до складу Національної інвестиційної ради

Відповідний указ №423/2019 оприлюднено на сайті президента України.

"До складу ради входять: прем'єр-міністр України, голова Національного банку України (за згодою), перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України, міністр фінансів України, міністр юстиції України, а також за згодою представники українських та іноземних організацій і компаній, ділових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці в галузі економіки, фінансів", - зазначається в зміненому указом п. 5 положення про Національну інвестиційну раду.

До Ради входять 29 осіб, очолює її Зеленський, секретарем є голова Ради волонтерів при Міноборони в 2014-2017 рокаї, кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Давид Арахармія.


Давид Арахармія 

У Нацраді після зміни її складу залишаються прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, перший віце-прем'єр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, міністр фінансів України Оксана Маркарова і міністр юстиції Павло Петренко.

Решта 19 осіб введені до складу ради за згодою - це президенти, генеральні директори і голови правлінь великих міжнародних компаній і банківських організацій.