Адвокат Козлюка приписав своєму підзахисному членство в АТО

На засіданні Апеляційного суду Харкова, під час розгляду оскарження запобіжного заходу активісту Національного корпусу Сергію Козлюку, якого взяли під домашній арешт за участь у нападі на оператора харківської телепрограми "Вести" Вадима Макарюка і стрілянину в його сторону під час силового конфлікту на "Барабашово", група адвокатів повідомила неправдиву інформацію про свого підзахисного.

Як зазначає місцеве міське видання Харкова 057.ua, яке вело трансляцію з зали засідань, під час розгляду оскарження запобіжного заходу адвокати Козлюка обрали агресивну тактику. 

Крім того, його захисники (були присутні 4 адвокати – ред.) зробили кілька заяв, які, як з'ясувалося, не відповідають дійсності. 

Зокрема, адвокат Володимир Орел, перераховуючи на суді позитивні характеристики Козлюка, заявив, що той має статус воїна АТО. Пізніше, після рішення суду, під час спілкування з журналістами, це твердження спростував сам Козлюк: спочатку він розповів, що був 2014 року як доброволець в Широкине (там тоді перебував полк "Азов" - ред.), але потім уточнив, що був в районі проведення АТО лише як волонтер, і статусу учасника бойових дій не має. 

Крім того, під час розгляду оскарження, адвокати активіста Нацкорпусу Козлюка зазначали, що їхній підзахисний добровільно видав поліції стартовий пістолет. Однак насправді цей пістолет був вилучений під час огляду місця його проживання, - зазначив в ході розгляду прокурор Андрій Огородніков. 

"Причому стверджувати, що цей пістолет, як каже сторона захисту, стартовий, на даний момент не можна, оскільки його направили на балістичну експертизу", - підкреслив прокурор.

У якості аргументів на користь свого підзахисного, адвокати активіста Козлюка зазначали, що Вадим Макарюк, якого побили під час силового конфлікту Нацкорпусу і ветеранів АТО на "Барабашово" і який перебуває досі в лікарні, не представився особисто їхньому підзахисному, коли вів зйомку. Саме тому він не знав, що той - журналіст.

У результаті, Апеляційний суд ухвалив рішення про обрання Козлюку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту залишити в силі.

Нагадаємо, що 7 червня в ході конфлікту на ТЦ "Барабашово" навколо одного з магазинів було скоєно напад на журналіста Вадима Макарюка, який знімав резонансну подію. Після побиття він перебуває в лікарні, лікарі оцінюють його стан як важкий. Поліція висунула підозри Сергію Козлюку, який переслідував Макарюка і вистрілив у його бік з пістолета (відео було опубліковано очевидцями в Інтернеті та соціальних мережах - ред.), а також ще кільком активістам Національного корпусу.