На Черкащині у кафе отруїлися 12 людей, з них троє - діти

Постраждалих госпіталізували з діагнозом гостра харчова токсикоінфекція, середній ступінь важкості

Про це повідомили в управлінні державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

12 осіб, з них 3 дитини з попереднім діагнозом "гостра харчова токсикоінфекція, середній ступінь важкості" було госпіталізовано упродовж 23-24 червня до Жашківської центральної районної лікарні.

Зареєстровано групове захворювання з ознаками гострої кишкової інфекції в побуті у мешканців села Бузівка Жашківського району. 

22 червня постраждалі святкували день народження у кафе "Центральне" селища Бузівка. Загалом там було 35 відвідувачів.

Кафе наразі перевіряють та беруть проби питної води, готових страв, гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень.

"У ході перевірки виявлені грубі порушення санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Зокрема, заклад не зареєстрований як потужність оператора ринку, немає необхідних виробничих приміщень, відсутні умови для дотримання технології приготування та зберігання готових страв, миття столового та кухонного посуду, правил особистої гігієни персоналом, дезінфікуючі засоби, об’єкт не підключений до мереж водопостачання та каналізування, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень, холодильного та технологічного обладнання, інвентарю, не пройдені профілактичні медичні огляди, гігієнічне навчання персоналом, відсутні супровідні документи на сировину, харчові продукти та ін.", - зазначається в повідомленні.

Держпродспоживслужба Жашківського району тимчасово призупинила роботу закладу до завершення санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху.

Повідомляється, що комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів триває. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.