Обвинувачення запросило для Труханова до 12 років в'язниці з конфіскацією майна

У Малиновському районному суді Одеси пройшли дебати у "справі Краяна", головним фігурантом якої є мер Геннадій Труханов

Про це повідомляє "Думская".

Міського голову Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, директора департаменту комунальної власності Олексія Спектора, його заступника Володимира Родіонова і главу комісії міськради з питань комунальної власності Василя Шкрябая звинувачують в злочинах, передбачених ч.5 ст. 191 КК України - привласнення і розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене групою осіб.

Обвинувачення просить для Геннадія Труханова покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати посади на три роки, для Павла Вугельмана - 11 років з конфіскацією та забороною займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на три роки.

Для Олексія Спектора, Володимира Родіонова і Василя Шкрябая - по 10 років з конфіскацією та забороною обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 3 роки.

Директору ТОВ "Valton Group" Ігорю Кравченку -11 років, директору ТОВ "Девелопмент еліт" (продавець адмінбудівлі) Петру Загодиренку - 10 років, директору "Брокбізнесконсалт" Галині Богдановій (оцінювач) - 7 років. Теж з конфіскацією майна і забороною обіймати відповідні посади.

Адвокат Олександр Лисак вважає, що обвинувачення необґрунтоване.

Суд оголосив перерву до 10 ранку завтрашнього дня.