Понад 100 кандидатів-клонів: "Слуга народу" поскаржилась МВС на "брудні технології"

Представники "Слуги народу" подали заяву до Міністерства внутрішніх справ про кримінальне правопорушення щодо реєстрації в одномандатних округах кандидатів, які незаконно використовують бренд партії "Слуга Народу" у виборчій кампанії

Про це повідомляє "Укрінформ".

Олександр Качура та Вадим Галайчук нарахували понад сто організацій з подібними назвами, які були зареєстровані за два дні до того, як були подані документи.

"Сьогодні нами було подано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, яке передбачено статтею 157 Кримінального Кодексу України. Тобто це введення виборців в оману. Про що ми вказуємо в заяві? Про те, що на сьогоднішній день частина кандидатів у народні депутати по одномандатних округах шахрайським шляхом вказали інформацію у своїх заявах, які подавалися до Центральної виборчої комісії, про те, що вони начебто працюють у ТОВ "Слуга народу", приватних підприємствах "Слуга народу", громадських організаціях "Слуга народу", - повідомив адвокат Качура.

Він вважає, що це є "брудною технологією проти політичної партії "Слуга народу", націленою на те, щоб ввести в оману виборців, щоб вони не змогли віддати свій голос за ту партію, за яку збираються".

Він уточнив, що на сьогодні зареєстровано від 1 до 5 кандидатів-клонів "Слуги народу" в усіх одномандатних округах.

Адвокат додав, що завтра, 26 червня, починається подача заяв про вчинення подібних злочинів у територіальні управління поліції в усіх округах.

Качура повідомив, що 25 червня подав подібні заяви також до Національної поліції та Генеральної прокуратури.

Як зазначив кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Вадим Галайчук, у разі встановлення порушення виборчого законодавства порушникам може загрожувати адміністративна або кримінальна відповідальність.

За словами Вадима Галайчука, масовість реєстрації кандидатів-клонів може свідчити про те, що це є організованою діяльністю.