Сорос та частина американських мільярдерів пропонують ввести в США податок на багатство

Низка американських мільярдерів написала листа до кандидатів в президенти США на виборах 2020 року з пропозицією ввести в США податок на багатство

Воно було опубліковано 24 червня на платформі Medium.

Серед підписантів інвестор Джордж Сорос, співзасновник Facebook Кріс Хьюз, спадкоємиця кіноімперії Disney Ебігейл Дісней, дочка віце-голови Berkshire Hathaway Чарлі Мангера Моллі Мангер та інші. “Ми пишемо, щоб закликати всіх кандидатів в президенти, республіканців і демократів, підтримати помірний податок на багатство однієї десятої 1% найбагатших американців - на нас”, - йдеться в листі.

Підкреслюється, що кілька кандидатів в президенти, в тому числі сенатор Елізабет Уоррен, мер міста Саут-Бенд (Індіана) Піт Буттіджіч, члени Палати представників Конгресу США Бето О’Рурк і Тім Райан, вже підтримують цю ідею.

“Перша конкретна пропозиція кандидата, представлена сенатором Уоррен, дасть мільйонам сімей більше шансів на американську мрію, обкладаючи податком тільки 75 тис. найбагатших сімей в країні. Пропозиція проста: ввести податок у розмірі 2 центи з долара на активи понад $50 млн та додатковий податок в розмірі 1 цент з долара на активи понад $1 млрд. Якщо у вас $49,9 млн, або менше, ви не платите податок. Передбачається, що за десять років податкові надходження складуть близько $3 трлн”, - зазначено в листі.

Відзначається, що ці гроші можна витрачати на інвестиції в інновації в сфері чистої енергетики для пом’якшення наслідків зміни клімату, універсальний догляд за дітьми, списання боргів за студентськими позиками, модернізацію інфраструктури, податкові пільги для сімей з низькими доходами, рішення у сфері охорони здоров’я.