Діджіталізація спадщини Франка - це тест на сучасність для політиків і науковців

Успіхи в оцифруванні творчої спадщини видатного українського письменника та вченого Івана Франка презентували сьогодні на IV Форумі місцевого розвитку у м.Трускавець

Директор Державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" Богдан Лазорак під час доповіді "Туристичний бренд спадщини Франка і Єврорегіон Карпати" повідомив присутнім про значний поступ в оцифруванні та популяризації архівної спадщини Івана Франка та України в архівних, музейних та бібліотечних колекціях. 

Директор музею Франка подякував присутньому на Форумі голові Комітету з питань культури і духовності у Верховній Раді України Миколі Княжицькому за особистий внесок у діджіталізацію спадщини Каменяра – як відомо, впродовж останнього року науково-дослідній команді та менеджменту ДІКЗ “Нагуєвичі”, за підтримки Комітету та інших партнерів з України та з-за кордону, вдалося відродити наукову та фондову роботу. Здійснено наукові розвідки та експедиції,  залучено та оцифровано значну кількість документів - зокрема, унікальні архіви церковних братств Київської митрополії XVI-XVIII ст.. з приватної колекції письменника. Завдяки реорганізації потужно осучаснилися умови зберігання рукописів та експонатів.

За словами Директора ДІКЗ "Нагуєвичі", за сприяння держави і небайдужих політиків цілковите відцифрування Франкової спадщини можна здійснити за 2-2,5 роки.