Краще було делегувати ці повноваження НКРЕКП, - Герус про рішення уряду щодо граничних тарифів на ЖКГ

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус вважає, що рішення щодо запровадження граничних тарифів на житлово-комунальні послуги повинна була прийняти Національна комісія з питань енергетики

Про це він повідомив після засідання уряду, передає Еспресо.TV.

“Я думаю, що було би правильно змінити ліцензійні умови НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - Еспресо.), бо власне коли центральний регулятор встановлював тарифи три роки тому, потім була так звана децентралізація.. І в деяких випадках це призводило до того, що на місцях встановилися дуже різні тарифи”, - пояснив Герус.

Він вважає, що оскільки до опалювального сезону ще є час, такі рішення можна приймати. Втім треба дивитися, чому тарифи у 8 містах, про які йшлося на засіданні уряду, були завищені, і як вони у цих містах будуть працювати після рішення Кабміну:

“На мою думку, більш правильно було б делегуваи ці повноваження Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щоб вони проаналізували, який же в цих містах має бути об’єктивний та обгрунтований”, - додав представник президента в уряді.