"Що браття, веселі часи вже настали". Українці коментують у соцмережах рішення суду про перейменування проспектів Бандери та Шухевича

Українці активно коментують у соціальних мережах інформацію про скасуванння Окружним адміністративним судом Києва перейменування київських проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Нові обличчя" мовчать, коли старі судді повертають "нові" назви на честь Москви і Ватутіна київським вулицям. Бандера і Шухевич- українські герої, які боролися за волю України. Так, Україна різна. Так, українці - жертви імперської пропаганди. І так- Бандера і Шухевич припускалися помилок. Але вони - українські герої", - написав голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький.

"Бандері та Шухевичу бути на карті Києва! Реванш - це не тільки знищення Медведчуком журналістики, але й подібні псевдозаконні рішення", - коментує рішення суду журналіст Вахтанг Кіпіані.

"73% виборців співають Яблочко і танцюють Комаринського. І хай тепер скажуть, що винен Порошенко. Хоча скажуть... Цим назвам (проспекти Шухевича та Бандери - ред.) у Києві щонайменше 2 роки", - коментує письменник Андрій Кокотюха.