"Щось пов'язане із поставками речового забезпечення до Міноборони": Бірюков прокоментував обшуки у себе

Кандидат у народні депутати від "Європейської Солідарності" Юрій Бірюков зазначив, що йому не пояснили, у рамках якого саме кримінального розслідування він фігурує

Про це Бірюков заявив під час спілкування із журналістами, передає Еспресо.TV

"Розслідування толком не пояснили. В ухвалі суду немає фабули. Там слідчий суддя в рамках якогось кримінального провадження дозволив провести обшук. Щось пов'язане із поставками речового забезпечення до Міноборони. Навіть не повідомили період, про який йдеться у матеріалах справи", - йдеться у повідомленні.

Бірюков наголосив, що він був радником Міноборони, не мав права підпису і не був службовим посадовцем Міноборони.

Також він заявив, що йому навіть не повідомили, він фігурує у справі як свідок чи як підозрюваний.

Зазначається, що дозвіл на обшук видав "якийсь бориспільсикй суд".

Повідомляється, що слідчі знайшли флешку на 64 МБ, "якій 15 років", дві чернетки із довідками міноборони, які Бірюков, за його словами, замовляв, коли був радником Полторака.

Також хотіли вилучити куртку, проте, потім вирішили цього не робити.

Бірюков також висловився щодо ймовірних політичних утисків цього обшуку: "Зараз йдуть, напевно, переділки ринку поставки Міноборони. Мені важко точно сказати. Проте, за 5 років у Мінобороні ми зламали корупційних схем на десятки мільярдів гривень. Основні були зав'язані на поставці речевого забезпечення, які працювали із Міноборони з 2008 року, та постачанням харчових продуктів. Ми вишибали з цього ринку фірми, які зайшли у 2006-2007 роках. Озвучується прізвище Юра "Єнакієвський", який, начебто, за цими фірмами стоїть".

Бірюков став відомим завдяки його волонтерській діяльності під час війни на Донбасі. Вже у серпні 2014 року він став радником Порошенка, а в жовтні – радником міністра оборони Степана Полторака.

Нагадаємо, партія "Європейська Солідарність" вважає "політичним тиском і переслідуванням" обшуки у кандидата у народні депутати від цієї політсили Юрія Бірюкова.