Бандера зараз перетворився в певний маркер українськості політиків, - В'ятрович

Проукраїнські політики повинні озвучити свою позицію щодо спроб перейменувань проспектів у Києві та Харкові

Про це під час круглого столу на тему “Реванш буде зупинено” заявив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає Еспресо.TV.

"Я переконаний, що ті події, які зараз відбуваються, зокрема скасування перейменування проспектів Бандери та Шухевича, це те, що стосується не тільки Києва. Це загальноукраїнська проблема. Це те, що має сфокусувати увагу всіх українців. І мене дивує відсутність реакції багатьох політиків, особливо тих, які претендують на те, щоб бути політиками з національного табору. Мене дивує, що таких речей намагаються не помічати. Це наслідування тактики Зеленського під час його передвиборчої кампанії, коли вважалося нормальним відмовчуватися щодо ключових питань", - сказав В'ятрович.

За його словами, деякі проукраїнські політичні сили так само намагаються наслідувати таку тактику зараз. Очільник УІНП хоче бачити чітку позицію учасників виборчого процесу щодо питань національної політики.

"Бандера не просто є символом українського визвольного руху. Бандера і зараз перетворився в певний маркер українськості того чи іншого політика. Саме він показує наскільки той чи інший політик готовий захищати українські національні інтереси. Якщо людина готова боротися проти Бандери, то вона відстоює антиукраїнські цінності", - вважає очільник УІНП.