Депутат Донецької облради керував постачанням обладнання для підконтрольних "ДНР" вугільних шахт , - СБУ

Служба безпеки викрила механізм постачання промислового обладнання для вугільних шахт до так званої "ДНР"

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що протягом 2018-2019 років вітчизняне машинобудівне підприємство за документами нібито експортувало гірниче обладнання на адресу російських компаній. 

"Насправді промислове обладнання доставлялося на вуглевидобувні підприємства, розташовані у терористичній організації "ДНР". Після перетину українсько-російського кордону продукція за схемою "перерваного транзиту" доправлялася організаторами протиправної схеми до так званої "ДНР" для використання на "націоналізованих" підприємствах", - йдеться в повідомленні СБУ.

За цей час зловмисники переправили бойовикам обладнання на загальну суму понад 50 мільйонів гривень. "Отримані кошти спрямовувались як на фінансування "установ "ДНР", зокрема силового блоку, так і на інші заходи для утримання терористами захоплених територій Донецької та Луганської областей", - зазначають у Службі безпеки.

Правоохоронці вилучили підтверджуючі документи, гаджети, чернетки, вибухові пристрої та понад півмільйона гривень з адмінбудівель та домівок фігурантів провадження.

"Наразі прокурором Донецької області організатору протиправної діяльності, який є депутатом Донецької обласної ради, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим двом учасникам протиправної діяльності та обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - наголосили в СБУ.