Гонтарева заявила, що їй погрожує Коломойський

25 червня у Лондоні екс-голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що почуває себе у небезпеці через повернення до України бізнесмена Ігоря Коломойського, який їй нібито погрожує

Про це повідомляє Громадське.

"Ви знаєте, що до країни повернулася не лише злочинна влада часів Януковича, з якою ми боролися. Повернувся один з олігархів, який постійно мені погрожує. Це дуже погано, що він повернувся. Погано для мене особисто і для країни. Особисто мені він погрожує. В інтерв'ю Коломойський заявив, якщо я не повернуся в Україну, то він мене вивезе у приватному порядку", - заявила Гонтарева.

Гонтарева додала, що востаннє особисто бачила Коломойського у ніч перед націоналізацією ПриватБанку.

"Це була знаменита ніч, коли зібралася велика частина Кабміну - міністр фінансів, прем'єр-міністр, міністр юстиції, Аваков, президент. Ось у цій кімнаті я бачила Коломойського напередодні націоналізації, де йому написали лист з проханням про націоналізацію".

Окрім цього, Гонтарева прокоментувала рекапіталізацію інших банків. За словами екс-очільниці Нацбанку, до всіх банків були однакові вимоги, утім не всі власники банків їх виконали.

"Проблеми не були пов'язані лише з паном Коломойським. Якщо ми подивимося, скільки грошей держава внесла у державні банки, на що використовувалися кредити державних банків, подивимося на олігархічну модель побудови українського банківського сектору, то побачимо, як з ринку був виведений банк олігарха Фірташа", - додала Гонтарева.

Валерія Гонтарева очолювала Національний банк України у 2014-2018 роках. Останні 10 місяців перебуває у Лондоні та викладає у Лондонській школі економіки.