Обшуки в Міноборони: адвокати заявляють про низку правопорушень з боку слідства

Адвокати заявили про низку правопорушень з боку слідчих під час проведення обшуків у чиновників Міноборони

Відповідні заяви були зроблені під час брифінгу, передає Еспресо.TV

Зокрема, адвокат Дмитра Марченка (начальника ГУ розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ) Леван Дересань зазначив, що особам, у яких проводили обшуки, не повідомили про надання права на адвоката й відібрали телефони.

Також не надали копію повного тексту про проведення обшуків, лише рішення.

"В ухвалі про надання дозволу на обшук не зазначено краткий виклад правопорушення, в рамках якого йдуть слідчі дії. Обшук здійснили особою, яка не була зазначена в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку", - додав Дересань.

Зазначається, що адвокатів допустили до обшуку за 2 години після початку. Під час цих слідчих дій вилучили документи, які не зазначені в переліку суду як документи, які треба вилучити.

"Проте, вилучили оригінали документів, які не дозволяють управлінню займатися своєю діяльністю. Обшукували також й оперативники, які повинні мати доручення від прокурора, проте, їх (доручень, - Ред.) не було", - повідомив адвокат.

Представник Міноборони також прокоментували заяву ДБР, що у вилученій партії бронижилетів 3 з 5 з них прострілюються:

"Майно з партії, яка була озвучена, не виймалось і не перевірялось. Відповідно, робити заяви про те, що вони прострілюються, немає жодних підстав".

Нагадаємо, що ДБР заявило про розкрадання чиновниками Міноборони 100 млн грн і постачання ЗСУ неякісних бронежилетів.