Розенко закликав Зеленського не підписувати укази про скандальні призначення очільників ОДА

Розенко закликав президента України Зеленського не підписувати укази про призначення главами обласних державних адміністрацій кандидатур, що розглядалися 26 червня

Про це віце-прем'єр Павло Розенко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

“Звертаюся до Президента України Володимира Зеленського не підписувати укази про призначення Главами обласних державних адміністрацій кандидатур, що розглядалися вчора на засіданні Уряду. Як засвідчила дискусія на засіданні Уряду при поданні зазначених кандидатів були порушені проголошені Вами раніше ж принципи”, - написав Розенко.

За словами Розенка, ніяких відкритих, прозорих, чесних та публічних конкурсів на посади глав ОДА не було проведено. Кандидати (окрім одного) не змогли пояснити як вони опинилися серед претендентів на зазначені посади.

«Відбір» кандидатів було здійснено без залучення відомих HR-агенств. Він відбувався в кулуарний спосіб. Прізвища кандидатів не було оприлюднено і не відбувалося громадського обговорення цих кандидатур. Навіть членам уряду були роздані матеріали про кандидатів лише за півгодини до засідання.

"Структури громадянського суспільства, громадські організації, недержавні інституції та наші співгромадяни були повністю позбавлені можливостей обговорити та висловитися щодо запропонованих Вами кандидатур", - пише Розенко.

Як зазначив Розенко, серед претендентів на посади глав обласних адміністрацій опинилися люди з шлейфом сумнівного, кримінального минулого та відверто антиукраїнською позицією.

"Переконаний, що у нас є всі можливості для того щоби у тижневий термін провести новий відкритий і прозорий відбір на посади глав ОДА", - резюмує Розенко.

Нагадаємо, уряд неодноголосно підтримав 8 кандидатур на посади голів ОДА, запропонованих Зеленським.