У Раді розглянуть відставку Клімкіна та відкликання делегації з ПАРЄ, - Гопко

1 липня відбудеться засідання Комітету у закордонних справах, на якому розглянуть проект постанови про звільнення Клімкіна та призначення Пристайка новим міністром закордонних справ

Про це повідомила голова Комітету у закордонних справах Анна Гопко у Facebook.

Зокрема, Комітет розгляне питання призупинення участі Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у роботі Асамблеї до виконання Російською Федерацією низки умов щодо заручників, українських військових моряків та кримських татар.

Також буде підняте питання про відкликання запрошення на дострокові парламентські вибори в Україні для делегації ПАРЄ.

Гопко повідомила, що готується проект постанови про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України. Разом з тим, запропонують призначити міністром закордонних справ України Вадима Пристайка.

У закритому режимі буде розглянуте питання про забезпечення юридичного супроводу міжнародних судових позовів України проти РФ з метою захисту національних інтересів України та перспектив виконання рішень міжнародних судових інстанцій в подальшому.

Так само Комітет підійме питання про підготовку Звернення Верховної Ради України у зв’язку із відмовою Російської Федерації виконувати рішення Міжнародного трибуналу ООН і продовженням утримання РФ українських військовослужбовців, незаконно затриманих 25.11.2018, та інших політичних в’язнів.