Через нелюдські умови: Балух оголосив нове голодування та вимагає консула

Український політв'язень, незаконно утримуваний в російській тюрмі, оголосив нове голодування, вимагаючи допустити до нього українського консула, повернути псалтир та теплу білизну

Про це в інтерв'ю російській "Новой газете" розповів адвокат Володимира Балуха Даниїл Берман.

Український активіст та політв'язень Кремля Володимир Балух у березні був етапований до керченської колонії у розпорядження УФСВП по Тверській області Росії.

За словами адвоката, Балух чотири рази був у ШІЗО по 15 діб.

"І тепер найголовніше. 25 червня, коли я прийшов до Володимира Григоровича, він вже знав, що до нього безуспішно намагався пробитися консул його країни. До цього Балух двічі подавав заяву, що якщо до нього не допустять консула України, то він оголосить голодування. Оскільки адміністрація всі ці заяви проігнорувала, Володимир Григорович повідомив мені, що з вечора 25 числа починає голодовку. Мене ця заява схвилювала, я вирішив відвідати його і наступного дня, 26 червня, - спеціально, щоб довідатися про стан його здоров'я і справ. Зустрів він мене радісно - можна було поговорити і знову погрітися в кабінеті", - повідомив Берман.

Балух підтвердив, що перестав приймати їжу і передав письмове повідомлення для адміністрації про початок голодування.

Однак, окрім консула, у Балуха є й інші вимоги. "Володимир Григорович вимагає повернути псалтир, теплу білизну та светр. І я вам так скажу: навіть якщо за правилами в ШІЗО не можна мати теплу білизну, нехай я буду виглядати непрофесійно, але мені плювати на ці правила, бо я знаю, що метою покарання не повинні бути приниження людської гідності і прямі знущання", - наголосив адвокат.