Вирубка на Протасовому Яру: влада Києва звернулась до забудовника припинити будь-які роботи

Київська влада звернулася до забудовника, аби той припинив будь-які роботи в Протасовому Яру і не поглиблював конфлікт з громадою

Про це сказав Володимир Кличко.

Мер Києва зазначив, що забудовника, який апелює тим, що має документи і дозволи на будівництво, закликали не йти на конфлікт з громадою. 

"Натомість - скоригувати проект, представити його на містобудівній раді, узгодити з фахівцями і громадськістю", - повідомив міський голова.

Він зауважив, потрібно шукати правові інструменти для вирішення подібних питань, тому його розглянуть на містобудівній раді.

"Більша частина Протасового Яру ще з 2000-х років перебуває у приватній власності. Ця земля сьогодні належить не громаді, а приватним компаніям, яким багато років тому її відвели. В цій та подібних ситуаціях, коли забудовник має усю дозвільну документацію на будівництво, у міської влади немає іншого важелю, окрім звернень до судів", - повідомив Кличко.

За словами мера, в очікуванні рішення суду на подібних ділянках вирубують дерева, тому після початку робіт у Протасовому Яру міськрада звернулася до забудовника припинити будь-які будівельні роботи. 

"Йти спілкуватися з громадою, коригувати проект і узгоджувати його з громадськістю. Інакше - буде сценарій як на Анріївському узвозі та на Осокорках, - наголосив мер. - Також зазначу, що ми не збираємося подовжувати компанії- забудовнику дію контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення".

Нагадаємо, 2 травня в Києві під час акції проти забудови по вул. Протасів Яр затримали трьох активістів