Захоплення українських моряків: Клімкін відповів на закиди Зеленського щодо ноти росіянам

Голова МЗС України Павло Клімкін у відповідь на обурення президента Володимира Зеленського нотою до РФ із приводу військовополонених українських моряків заявил, що міністерство має повноваження надсилати таку ноту без погодження з головою держави

Про це Клімкін заявив у коментарі "Українській правді".

"Звичайно, всі повноваження сформулювати таку ноту у нас як у міністерства закордонних справ України були. Ця нота була в рамках нашого спілкування і нашої судової справи по міжнародному трибуналу. Додаткового погодження в цьому контексті, оскільки МЗС уповноважене вести і цю справу, і щодо міжнародного трибуналу, і щодо інших судів, нам не потрібне. І це наша позиція", - запевнив міністр.

За словами Клімкіна, українська нота фіксує лише міжнародно-правову позицію України, яка не містить "жодних політичних моментів" і принципово нових питань. Голова МЗС наголосив, що нота вимагає від РФ виконання рішення міжнародного трибуналу про звільнення українських моряків.

На питання щодо обурення Зеленського відсутністю погодження ноти з ним Клімкін зазначив, що "не коментує емоції" та зазначив, що може обговорити із президентом непорозуміння, "якщо той захоче".