Залишилось три дні до завершення першого етапу премії "Еспресо. Вибір читачів"

30 червня завершиться прийом пропозицій від українських видавництв та експертів і формування довгого списку на премію "Еспресо.Вибір читачів"

Для подачі книг на премію потрібно  заповнити  форму. Рекомендації можуть подавати як видавництва, так і читачі. Кількість заявок від однієї особи не обмежується.

Книги подаються відповідно до двох номінацій: художня література для дорослих( книги для читачів старше 18-ти років) та художня література для дітей (книги для дітей та підлітків).

Щоб автор міг стати учасником премії, книги мають  бути написані українською мовою, видані з 1 червня 2018 р. по 31 травня 2019 року (підписані до друку), мати наклад від 1 тис. екземплярів,  бути виданими вперше і поширюватися територією України.

1 липня 2019 року розпочнеться другий етап премії. Протягом якого кожен з експертів опрацює довгий список і обере своїх фаворитів. Після голосування будуть визначені  фіналісти з кожної номінації, які пройдуть у третій етап.

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" заснована телеканалом Еспресо. Її презентація відбулася 18 травня 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Премія покликана відзначити найкращі літературні новинки року, підтримувати інтерес до читання в українців, допомагати читачам обирати цікаві книжки, допомагати видавцям знаходити шлях до читачів. Переможців Премії оголосять наприкінці листопада 2019 року в ефірі телеканалу Еспресо і на сайті espreso.tv.