Зеленський про ноту РФ: не розумію, чому Клімкін робить заяви від імені України

Президент України обурився, що в МЗС відповіли на ноту Росії без обговорення цієї відповіді з ним

Про це Володимир Зеленський сказав під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

Президент зазначив, що дізнався з інтернету про заяву Міністерства закордонних справ України, яку зробили у відповідь на ноту Росії. Йдеться про пропозицію Росії судити "українських моряків відповідно до російського законодавства".

"Я зараз кажу про ноту, яку ми отримали від Російської Федерації стосовно повернення наших моряків та про ноту відповіді, яку надіслав МЗС. Давайте я поясню простою неправовою мовою, що відбувається. Я, президент України, нагадую всім, особливо пану Клімкіну, в очі не бачив нашу відповідь на ноту РФ. Бо пан Клімкін не вважає необхідним обговорювати такі питання з президентом України. А це питання безпеки країни, питання життя наших громадян, це все є пріоритетом кожного президента, подобається він комусь чи ні", - заявив Зеленський.

Він наголосив, що такі дії українського МЗС можуть поставити під загрозу повернення наших моряків. 

"Ми не розуміємо, чому не порадившись зі мною, міністр робить твердження від України як від держави, коли це є компетенція президента. І хочу нагадати, що я несу особисту відповідальність за зовнішню політику України за Конституцією України", - сказав він.

Президент звернувся до МЗС України з вимогою пояснити публічно цей інцидент.