До Одеси зайшов американський десантний корабель USNS Yuma

До Одеси для участі в міжнародних навчаннях Sea Breeze-2019 зайшов американський десантний корабель USNS Yuma

Про це повідомляє місцеве видання "Думская".

Американський швидкохідний транспортно-десантний корабель USNS Yuma за ніч перетнув Чорне море і сьогодні вранці зайшов в порт Одеса. Катамаран відшвартувався біля причалу 1к.

Yuma доставив в Україну підрозділ американських морських піхотинців, які візьмуть участь у міжнародних військово-морських навчаннях Sea Breeze-2019.

Найближчим часом в порт зайде ще один корабель ВМС США - ракетний есмінець USS Carney DDG64.

USNS Yuma - восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний транспорт класу Spearhead. Спущений на воду в 2016 році, в експлуатації з кінця квітня 2017 року. Довжина 103 метри, ширина 28,5 метрів.

Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил надають руху водометні двигуни, що розганяють корабель до 43 вузлів (79 км/год). Повна водотоннажність 2400 тонн. Може взяти на борт більше 300 морських піхотинців і близько 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 м, що дозволяє діяти на мілководді. Є вертолітний майданчик.

 

Нагадаємо, 29 червня американський літак C-130J Hercules та британський транспортник A400 Atlas доставили до Одеси обладнання, спорядження та перших учасників майбутніх міжнародних навчань "Сі Бриз-2019".