Голосувати треба за тих, хто зможе підготовлено та жорстко захищати український інтерес у Верховній Раді, - Парубій

Через реальну, як ніколи раніше після перемоги Революції Гідності, загрозу повернення вищих органів влади під російський вплив, у парламенті нового скликання має бути сформоване сильне проукраїнське середовище

Про це заявив чинний голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV.

"Всі ключові рішення приймаються в найвищому законодавчому органі, у Верховній Раді України. І коли ми допустимо, що в наступній Верховній Раді України буде потужно представлена "п'ята колона" із демонами з минулого, коли український табір буде в меншості, нам буде дуже важко відстоювати українські цінності, нам буде дуже важко об'єднувати усіх на шляху до НАТО і ЄС", - перестеріг він.

За словами політика, площадкою для такого об'єднання українських сил у новому парламенті може стати "Європейська солідарність", яка здатна "діяти жорстко, захищаючи український інтерес".

"На виборах нам важливо щоб ми не розпорошували голоси, даючи їх тим політичним силам, які представляють український табір, але, на жаль, не мають жодного шансу подолати бар'єр (у 5% - ред.) і зайти у Верховну Раду", - зазначив політик.

Також Парубій нагадав, що Євромайдан розпочався після того, як керівництво країни різко змінило зовнішньополітичний курс на користь Росії.

"І тому, щоб не допустити подібних сценаріїв нам треба об'єднатися на рівні влади, в даному випадку - на рівні Верховної Ради. Для того щоб не допустити, навіть теоретично, можливостей для будь-яких реваншистських настроїв", - підсумував він.