Не встигнемо озирнутися, як капітуляцію нам представлятимуть під виглядом довгоочікуваної перемоги, - Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що повернення Росії до ПАРЄ не варто пов'язувати зі звільненням українських моряків із російського полону

Про це Клімкін написав у facebook.

"Багато пишуть про ймовірний розмін між Європою та Росією: повернення Росії в ПАРЄ на можливе звільнення наших в’язнів. Зрада Європи нам всім болить. Але не ведіться на це. Не шукайте такого роду "логічних" виправдань. Тим більше, всі чули, що казав російський президент в японській Осаці", – написав Клімкін.

Він заявив, що нині тривають розмови про спільну відповідальність Європи і Росії за долю України як їхнього спільного сусіда.

"Вже зараз в кулуарах можна почути розмови про те, що Україна є спільним сусідством Росії та Європи, спільною відповідальністю, тому мають бути й спільні дії. Насправді дії будуть російські, а Європа буде спостерігати. На жаль, недосвідченість нової команди цьому сприяє, а економічний маневр у нас майже відсутній. І от ми вже не встигнемо озирнутися, як відверту капітуляцію нам намагатимуться представити як довгоочікувану перемогу. Якщо так трапиться, опинимося на два покоління у сірій буферній зоні", – зазначив Клімкін.