На гей-параді в Парижі вимагали дозволу на штучне запліднення для ЛГБТ

У Парижі в суботу, 29 червня 2019 року, пройшов щорічний, 41-й за рахунком, гей-парад. Його учасники маршу, які пройшли від Монпарнасу до площі Республіки, вимагали надати одностатевим парам "усі права" на екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ)

Головним політичним гаслом параду стала вимога виконати передвиборчу обіцянку Еммануеля Макрона і надати одностатевим парам, нарівні з гетеросексуальними, права на допоміжні репродуктивні технології - "без жодних обмежень", передає RFI.

Найчастіше мова в такому випадку йдеться про екстракорпоральне запліднення (ЕКО).

Обговорення відповідного закону має розпочатися у французькому парламенті цієї осені.

Учасників акції в цьому питанні підтримала держсекретар з питань рівності між чоловіками і жінками та боротьби з дискримінацією Марлен Ш'яппа, яка особисто долучилася до акції.

Разом з тим, радіостанція повідомляє про зростання у Франції кількості випадків застосування фізчиного насильства й завдання тілесних пошкоджень на підставі ненависті до ЛГБТ. Відповідно до щорічного звіту французької організації SOS Homophobie, випадки фізичної агресії по відношенню до ЛГБТ в 2018 році зросли на 66% в порівнянні з 2017 роком (231 випадок нападу проти 139).