РосТБ готує фейковий сюжет про "українських диверсантів" у Донецьку, - Інформспротив

Найближчим часом спецслужбами РФ планується нова пропагандистська акція з дискредитації Збройних Сил України. До ОРДО мають прибути представники одного з російських федеральних каналів, щоб зняти великий сюжет про "злочини ЗС України проти мирного населення "ДНР"

Про це з посиланням на власні оперативні дані повідомляє моніторингова група Інформаційний спротив.

Основними дійовими особами даного сюжету стануть семеро українських військовослужбовців, що пересувалися в штаб підрозділу на вантажному автомобілі, однак водій якого відхилився від маршруту і завіз військових на тимчасово окуповану територію. Там вони були затримані представниками збройних формувань Російської Федерації.

"На даний момент наших військових утримують в Макіївському СІЗО, де з ними "працюють" представники російських спецслужб, здійснюючи на них психологічний тиск. Полоненим роздано для заучування спеціально підготовлені тексти, які вони повинні будуть озвучити на камери російського пропагандистського каналу. Цікава деталь - місцевих колаборантів, які перейшли на службу окупантам в "органи безпеки "ЛДНР", до полонених не підпускають на гарматний постріл", - зазначається у матеріалі.

Російська пропаганда представить свою версію подій, згідно з якою "українська ДРГ" у складі 8 осіб, за наказом командування ООС, прямувала на тимчасово окуповану територію для проведення диверсій на об'єктах цивільної інфраструктури (водопостачання, електричних мереж і т.д.). Але завдяки пильності "розвідки і контррозвідки "ДНР", була узята в полон під час перетину лінії фронту.

За задумом інформаційної провокації, полонені українські військовослужбовці муситимуть розповісти і "підтвердити" під загрозою власного життя цю російську пропагандистську версію подій, а також будуть сфабриковані документальні докази.

"Водій вантажівки, який доставив наших військових в полон, днями був звільнений з полону в результаті домовленостей одного з кандидатів в депутати ВР з його кумом Володимиром Путіним. За повідомленням українських ЗМІ, дружина одного з полонених звинуватила даного військовослужбовця в тому, що він сприяв потраплянню її чоловіка і його товаришів до полону", - наголошує "Інфоррмаційний спротив".