Ватажку терористів "ЛНР" Пасічнику висунули нове обвинувачення

1 липня висунуто нову підозру ватажку терористів "ЛНР" Леоніду Пасічнику за спробу насильницької зміни та повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність України

Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган у дописі на Facebook.

"Повідомлено про нову підозру ватажку терористичної організації «ЛНР» Леоніду Пасічнику за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, вчиненні з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 1 ст. 258-3 (керівництво терористичною організацією) КК України", - йдеться у дописі.

За інформацією слідства, 25.11.2017 постановою так званої "народної ради Луганської народної республіки" № 753 громадянина України (Леоніда Пасічника-ред.), на підставі його добровільної згоди, призначено так званим "виконувачем обов’язків голови Луганської народної республіки", після чого останній приступив до виконання обов’язків, передбачених нікчемними актами псевдодержавного утворення "ЛНР".

Леонід Пасічник втілив свій злочинний намір у вересні-жовтні 2018 року і  подав до так званої "центральної виборчої комісії ЛНР" заяву про реєстрацію його кандидатури на посаду так званого "голови ЛНР" і 01.10.2018 його зареєстровали як кандидата на посаду очільника терористичної організації "ЛНР", за інформацією повідомлення.

У результаті проведених, всупереч діючого законодавства України, на окремих територіях Луганської області, які тимчасово непідконтрольні українській владі, 11.11.2018 так званих "виборів" його обрано так званим "головою" терористичної організації "ЛНР".

"Таким чином, в період з 25 листопада 2017 року по теперішній час, достовірно знаючи, що "ЛНР" діє всупереч Конституції України та нормативно-правових актів України, вказана особа умисно, вчиняє дії, направлені на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади України, на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України та керує терористичною організацією "ЛНР"", - додала Сарган.