Зеленський направив листа Гройсману, аби дисциплінарно покарати Клімкіна

Президент України Володимир Зеленський спрямував прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності очільника МЗС Павла Клімкіна

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Богдан, передає сайт президента.

Зазначається, що таке рішення президент Володимир Зеленський ухвалив у зв’язку з тим, що МЗС не поінформувало його про ноту МЗС РФ від 25 червня, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку.

"Ураховуючи, що міністр закордонних справ України особисто несе відповідальність за стан справ у дорученій йому сфері, вважаю за необхідне порушити питання про здійснення дисциплінарного провадження стосовно міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, про результати якого поінформувати", – йдеться у листі президента прем'єр-міністру.

Раніше повідомлялось, що Клімкін після скандалу із Зеленським йде у "політичну відпустку".

Нагадаємо, президент України обурився, що в МЗС відповіли на ноту Росії без обговорення цієї відповіді з ним.  Президент зазначив, що дізнався з інтернету про заяву Міністерства закордонних справ України, яку зробили у відповідь на ноту Росії. Йдеться про пропозицію Росії судити "українських моряків відповідно до російського законодавства".