ЦВК нагадала, до якого числа необхідно встигнути змінити місце голосування

Центральна виборча комісія нагадує, що виборцям, які не мають можливості проголосувати на позачергових парламентських виборах за місцем прописки, необхідно встигнути змінити виборчу адресу до 15 липня

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЦВК.

"Важливо! Подати заяву про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Державного реєстру виборців можливо не пізніш ніж за п’ять днів до дня голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, тобто до 15 липня 2019 року включно", - нагадують у ЦВК.

Для запобігання створення черг та інших незручностей ЦВК закликала виборців не відкладати подання заяви про тимчасову зміну місця голосування на останні дні.

Для зміни місця голосування виборцю достатньо подати до відповідного органу ведення Держреєстру виборців письмову заяву, пред’явивши при цьому паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України. Для військовослужбовців таким документом також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

Процедура тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси не передбачає подання виборцем жодних документів, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця його голосування, або внесення ним плати.

З відомостями щодо адрес та номерів телефонів органів ведення Державного реєстру виборців можна ознайомитися на вебресурсі "Державний реєстр виборців" (www.drv.gov.ua) у розділі "Органи Реєстру".