Не лише авто медиків: Мирослав Гай розповів про обстріли з боку бойовиків протягом останніх двох днів

Протягом останніх двох днів бойовики ведуть обстріли вздовж всієї лінії фронту

Про це розповів волонтер Мирослав Гай в ефірі Еспресо.TV

"Протягом останніх двох днів обстріли були по всій лінії фронту. Це не тільки авто з медиками. Це й сьогодні волонтерське авто (наразі постраждалі в лікарні з вогнепальними пораненнями). До того ж, вчора були обстріляні поліцейські у Верхньоторецьку, вони також потрапили під мінометний обстріл. Були обстріли гуманітарного сектору, а саме житлових будинків. Тому зараз невідповідально говорити про припинення вогню", - зазначив Гай.

За його словами, розведення військ біля Станиці Луганської не гарантує припинення вогню: воно поліпшує умови для українських військових, ускладнює провокації для російської сторони, але не припиняє обстріли.

"Не стоїть питання в тому, що нас відведуть на 500 м, їх на 1000 м і припиниться вогонь. Артилерійське озброєння, з якого росіяни стріляють, попадає і на 7 км", - додав волонтер.

Нагадаємо, 1 липня внаслідок обстрілу окупантами автомобіля медичної служби ЗСУ загинули старший матрос Сергій Майборода та бойовий медик, кавалер ордену "За Мужність" сержант Ірина Шевченко.

2 липня бойовики обстріляли авто з волонтерами.