Проросійські бойовики на Донбасі ведуть обстріли, ховаючись за мирним населенням, - Міноборони

На Донеччині ворог ховається в будинках за спинами мирного населення і звідти веде обстріли

Про це повідомляє відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони АрміяInform.

Як розповів військовослужбовець з позивним "Дєд", українські бійці на донецькому напрямку охороняють міст, щоб ворог не міг переправити свою техніку на нашу територію. 

Він додає, що відстань до противника дуже мала, ворог ховається у будинках, за спинами мирного населення, і звідти веде обстріли.

На цьому контрольно-пропускному пункті військовослужбовці мають низку завдань: спостерігають, перевіряють документи, транспортні засоби, водіїв і пасажирів на наявність підозрілих предметів, зброї, заборонених речовин.

"Зупинили авто, в якому були дві жінки та чоловік у нетверезому стані. Попросили в них документи, які засвідчують особу. Чоловік відмовився надавати. Доповіли в штаб про ситуацію. Попросили його вийти з автівки, він дав свій військовий квиток, який виявився підробленим", — розповідає про випадок на контрольно-пропускному пункті військовослужбовець з позивним «Щука».

Удень зазвичай спокійно, всі активні дії ворог розпочинає вночі.

"За період мого перебування тут траплялись і важкі бої. У травні 2019 року ворог обстрілював увесь периметр фронту села та наші позиції з великокаліберної зброї, міномети працювали. Але ми гідно відповіли їм. У нас бойовий дух, адже знаємо заради кого і чого ми тут", - розповідає старший взводно-опорного пункту з позивним "Француз".