"Сі Бриз - 2019": в порту Одеси військові водолази розміновували боєприпаси. Фото

У вівторок, 2 липня, в Практичній гавані Одеського порту пройшли показові заняття дайвінгістів

Про це повідомляє "Думская".

Зазначається, що у заході брали участь 125 водолазів з шести країн - США, Великобританії, Латвії, Румунії, Грузії та України. 

Американці представили різноманітне спорядження, за допомогою якого можна займатися розмінуванням боєприпасів і обстежити різні об'єкти, в тому числі і під водою. Були показані 2 робота з дистанційним управлінням, які можуть працювати замість людини на небезпечних об'єктах.

Англійські водолази показали спуски під воду без акваланга, зі спеціальною системою подачі повітря з поверхні. Перевага такої системи полягає в зручності і майже необмеженому часі роботи підводника. Також провели заняття з надання допомоги водолазу, який втратив свідомість під водою.

Підводники з Румунії обстежили корабель нижче ватерлінії спеціальним малогабаритним сканнером, який виявляє міни і вибухові компоненти.

Заступник командувача ВМСУ, контр-адмірал Олексій Неіжпапа, підбиваючи підсумки занять, зазначив, що українські водолази постійно вчаться у закордонних колег все нові прийоми дій під водою.

Нагадаємо, у понеділок, 1 липня, в Україні розпочалися військово-морські навчання "Сі Бриз - 2019", які проводяться в акваторії Чорного моря за участі країн-членів НАТО та партнерів.

У навчаннях беруть участь військовослужбовці ВМС 19 країн, зокрема з США, Великої Британії, Польщі, Італії, Туреччини, Франції, Грузії, Польщі. Загальна чисельність учасників навчань - понад 3 тис. військовослужбовців.

Фото: Думская