У Росії працюють над відродженням "чемпіонату СРСР" з футболу

Російський футбольний союз хоче, аби у першості Росії з футболу виступали клуби з Білорусі, Казахстану та Вірменії

Про це написав журналіст InformNapalm Антон Павлушко у facebook.

"У Білорусі з подачі російських колег обговорюють ідею запрошення до чемпіонату Росії з футболу кращих білоруських клубів. Схожі ідеї до початку війни дуже жваво обговорювали і в Україні. А оці соплі про сильну першість, де будуть всі боротись за золото розводили в інтерв'ю ледь не більшість футбольних експертів.

Білоруські клуби, що в більшості своїй, ясна річ, не потрапляють до чемпіонату СРСР v2.0 поступово починають виступати проти. Але чи не запізно?", - запитав журналіст.

Білоруське видання "Прессбол" підхопила тему об’єднаного чемпіонату та навіть почало мріяти про збірну СРСР зразка 2019-го року. До основного складу команди увійшли й українські футболісти - Андрій П’ятов, Ярослав Ракицький, Олександр Зінченко, Тарас Степаненко та Віктор Циганков.

Заступник директора департаменту маркетингу і комунікацій Білоруської федерації футболу Дмитра Герчикова підтвердив, що організація справді отримала запрошення на зустріч до Москви.

"Поки ми не отримаємо конкретні пропозиції, не дізнаємося всі деталі і умови, які передбачає ця інтеграція, ми не зможемо сформулювати позицію. Тому що не знаємо абсолютно ніяких вступних. Ми отримали лист-запрошення з Росії - відвідати на початку липня Москву. Можливо, там будуть уточнені якісь деталі, проведені переговори, після чого про щось можна буде говорити конкретно", - сказав Герчиков.

Раніше президент ЦСКА Євгеній Гінер після засідання виконкому Російського футбольного союзу висловив ідею розширити Російської прем’єр-ліги за рахунок запрошення зарубіжних команд - вірменського "Арарату-Вірменії", а також казахстанських "Кайрата" та "Астани".

В УЄФА вже відреагували на ідею та зазначили, що подібна ініціатива потребує детального вивчення.

"Внутрішні змагання є основою футболу в Європі. Хоча в деяких випадках згадувалися транснаціональні змагання, на даний момент немає конкретних пропозицій. Будь-яка така ідея або пропозиція обговорюватимуться УЄФА лише у разі їх подання національними асоціаціями, клубами і лігами, оскільки це може стати стратегічним подією в деяких європейських регіонах", - повідомили в УЄФА.

Читайте також: Гібридний спорт. Як Росія затягує у війну спортсменів