Ляшко до Зеленського: Володимире, ти - боягуз!

Президент України Володимир Зеленський мав до 27 червня повідомити Раді про своє рішення щодо закону про Тимчасові слідчі комісії, який передбачає процедуру імпічменту

Про це лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV

"27 червня збіг термін, коли президент Зеленський мав би підписати закон про ТСК. Цей закон важливий ще й тому, що там цілий розділ присвячений процедурі імпічменту. Зеленський перед виборами обіцяв першочергово підписати закон про імпічмент, але виявилось, що закон заветований", - зазначив Ляшко.

Далі він звернувся безпосередньо до Зеленського: "Володимире, ти боягуз. Ти мав унікальну можливість відрізнятись від інших президентів, виконати те, що обіцяв, дати людям надію на те, що всі (президенти, депутати і судді) будуть підконтрольні владі і закону".

Ляшко наголосив, що Зеленський навмисно ігнорує повернення ветованого закону до Ради, "бо знає, що накладене вето буде подолане".

"Він боїться передати ветований закон. Він навмисно затягує час передачі до парламенту. Бо вето на закон про ТСК точно буде подолане. А наступний тиждень - останній пленарний. Вони (президент Зеленський та його команда, - Ред.) не хочуть дати можливість подолати це вето", - додав він.