Не лише Клюєв і Шарій: заступника генпрокурора часів Януковича зареєстрували кандидатом у нардепи, - ГПУ

Ренат Кузьмін (екс-заступник генпрокурора часів Януковича й заступник секретаря РНБО) міг тривалий час переховуватись від органів досудового розслідування в анексованому Криму й РФ

Про це речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила у Facebook.

Зазначається, що заступнику голови ЦВК Євгену Радченку 20 червня направили лист від генпрокуратури, де розповідалось про розслідування кримінального провадження щодо Кузьміна.

Його підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів, у тому числі в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом, за це йому погрожує позбавленні волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна. 

У листі також повідомляється, що слідчі не змогли встановити перебування Кузьміна на території України. За даними правоохоронців, Кузьмін з метою уникнення кримінальної відповідальності міг переховуватися від органів досудового розслідування не тільки в анексованому Криму, а й на території РФ.

"Проте, цей "кандидат" тихо зареєстрований кандидатом за списком однієї з партій і лишися поза увагою як ЗМІ, так і активістів", - написала Сарган.

На сайті ЦВК повідомляється, що Кузьмін висувається від "Опозиційної платформи - За життя".