На озері Світязь потонули двоє дітей зі Львівщини

Двоє хлопчиків віком 9 і 10 років пішли купатися без нагляду батьків та потонули, медики не змогли врятувати дітей

Про це повідомляє прес-служба ДСНС Волинської області.

Зазначається, що близько 18:30 на озері Світязь у Шацькому районі двоє хлопчиків віком 9 і 10 років  пішли купатися без нагляду батьків і не повернулися. 

"На пошук дітей були направлені троє працівників відділення аварійно-рятувальних робіт селища Шацька на моторному човні "Шторм-400", - йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що загиблі виявились мешканцями Львівщини.

За словами заступника головного лікаря Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Андрія Абрамова, спочатку з води дістали одного хлопчика, потім – іншого. 

"Вони вже мали всі ознаки біологічної смерті, однак ми вдалися до реанімаційних заходів. Незважаючи на 40-хвилинну реанімацію, дітей врятувати не вдалося", - зазначив Абрамов в коментарі УНІАН.

Лікар з посиланням на батька одного з хлопчиків повідомив, що дітей не було близько години. Вони пішли купатися без відома і нагляду дорослих. У секторі комунікації Головного управління Нацполіції у Волинській області додали, що 35-річна та 40-річний жителі міста Самбір Львівської області приїхали на відпочинок на місцеву базу разом із 9-річними сином і племінником. Слідчі Шацького відділення поліції за фактом смерті дітей розпочали кримінальне провадження за ч. 2 п. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.