Концерти Поплавського та Вакарчука мають оплачуватись з виборчих фондів, - КВУ

Відповідно закону, проведення концертів є однією з форм передвиборчої агітації.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

Зокрема, на сайті Аграрної партії України спільні концерти виконавців Михайла Поплавського та Олега Винника вказані як "передвиборчий тур".

1 та 3 липня відбулися безкоштовні концерти Святослава Вакарчука у Полтаві та Кременчуці, під час яких виступали кандидати від партії "Голос" та демонструвалася символіка і назва  партії.

Також з 29 червня по 16 липня відбуваються 19 фестивалів "Квартал фест", участь в яких беруть кандидати в народні депутати України, що балотуються від партії "Слуга Народу".

Концертна діяльність має фінансуватися із виборчого фонду партії чи кандидата. Відповідно, передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Використання власних коштів партій або кандидатів у депутати для проведення передвиборної агітації забороняється.

"Також варто враховувати, що проведення концертів є досить дорогим видом діяльності. Так, ринкова ціна оренди сценічних конструкцій, світлового та звукового обладнання може коштувати від 500 тис. грн. за один захід", - розповіли у КВУ.