Не знайшлося концертного залу: Амстердам не прийматиме Євробачення-2020

Амстердам відмовився приймати Євробачення-2020 вслід за Гаагою та Бредою

Про це пише NL Times.

Мер Амстердама Фемке Халсема у листі повідомила, що в столиці немає концертного залу, який підходив би для проведення пісенного конкурсу.

Амстердамський концертний зал Ziggo Dome вже заброньовано на дати проведення конкурсу, і ці домовленості скасувати не можна.

У місті розглядали можливість влаштувати Євробачення на мобільному майданчику в фестивальному стилі.

"Менше з тим, після подальшої розробки цієї концепції все виявилось надто складним з дуже великою кількістю невизначеностей, щоб стати повноцінною альтернативою Ziggo Dome", - сказала Халсема.

"Ми розуміємо, що це велике розчарування для багатьох людей в місті", - додала вона і побажала іншим містам удачі у змаганнях за право прийняти конкурс.

Раніше від можливості приймати у себе Євробачення-2020 відмовилися міста Гаага і Бреда. Міста повинні подати заявку до 10 липня, а остаточне рішення буде прийнято в серпні. У боротьбі за проведення заходу продовжують брати участь п’ять міст: Роттердам, Утрехт, Хертогенбос, Арнем і Маастріхт.

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020 відбудеться в Нідерландах після перемоги співака Дункана Лоренса на конкурсі в Тель-Авіві з піснею Arcade.