Оргкомітет книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" оприлюднив склад експертного журі у номінації "Література для дорослих"

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" у номінації "Література для дорослих" розпочало свою роботу

До складу журі Премії увійшли літературознавці, викладачі ВНЗ, критики, журналісти та інші представники галузі. Всі експерти незалежні та не представляють інтереси жодного видавництва.

Юлія Юліна - письменниця, критик.

Ірина Троскот - головна редакторка сайту "ЛітАкцент".

Марина Лазаренко - координатор проекту "Відкрита бібліотека".

Ніна Головченко - літературний критик, кандидат педагогічних наук, доцент; член НСЖУ.

Ярина Цимбал - літературознавиця, кандидат філологічних наук, наукова працівниця Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України.

Оксана Щур - кураторка Літературної лабораторії Мистецького арсеналу, літературний критик.

Олег Соловей - літературний критик і літературознавець. Доцент кафедри теорії та історії української і світової літератури Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Оксана Хмельовська - координаторка Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал", головна редакторка культурно-видавничого проекту "Читомо".

Сергій П’ятаченко - доцент кафедри зарубіжної літератури Сумського державного педагогічного університету, кандидат філологічних наук, поет, член НСПУ.

Софія Філоненко - професор Бердянського державного педагогічного університету.

Софія Челяк - програмна директорка ГО "Форум видавців", культурна менеджерка, перекладачка.

Ольга Деркачова - письменниця, доктор наук, Прикарпатський університет (Івано-Франківськ).


На другому етапі кожен експерт опрацює довгий список з 70-ти книжок,які подали на конкурс 21 видавництво та обере своїх фаворитів. Після голосування будуть визначені по 3 фіналісти у двох номінаціях, які пройдуть у третій етап.

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" заснована телеканалом Еспресо. Її презентація відбулася 18 травня 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Премія покликана відзначити найкращі літературні новинки року, підтримувати інтерес до читання в українців, допомагати читачам обирати цікаві книжки, допомагати видавцям знаходити шлях до читачів. Переможців Премії оголосять наприкінці листопада 2019 року в ефірі телеканалу Еспресо і на сайті Espreso.TV.