Російська паспортизація ОРДЛО: РФ не хоче видавати паспорти пенсіонерам, - Тука

Російські державні органи неохоче приймають документи на отримання російського громадянства від жителів окупованого Донбасу, старших за 45 років

Про це повідомив у Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Праздник всей жизни" закінчився, так і не розпочавшись. З величезною неохотою окупанти приймають документи від пенсіонерів та осіб передпенсійного віку. Більшість документів, які були повернуті з відміткою "відмовити", були від осіб старших 45-ти років", - написав Тука.

За словами заступника міністра, ті, хто таки отримали паспорти РФ, скаржаться на дії Пенсійного фонду Росії, працівники якого відмовляються оформлювати пенсії новоспеченим "співвітчизникам".

"З числа поданих документів позитивне рішення прийнято стосовно... 22% заявників. Таке "неуважительное" ставлення обурює "страждущих" і може спричинити бунт всередині ОРДЛО. До того ж, окупаційна адміністрація Луганщини вирішила "посилити контроль за виїздом "державних службовців ЛНР" до Російської Федерації", - додав Тука.

Чиновник також назвав тенденції, які останнім часом спостерігаються на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Збільшується кількість громадян, які бачать майбутнє у складі України; зберігається тенденція до відкритої самоідентифікації населення як українців; зросла кількість мешканців ОРДЛО, які відкрито оцінюють ситуацію на Донбасі як "російсько-український конфлікт", а не як "громадянську війну"; набула сталого характеру тенденція до інформаційного "вакууму" щодо розвитку подій в Україні; зростає кількість населення, яке невдоволене політикою місцевої окупаційної адміністрації", - перерахував Тука